Πως θα έρθετε στο νησί:

Με το πλοίο IONIS από Πειραιά, Γύθειο και Κρήτη (Κίσσαμο)
Με το πλοίο “PORFYROYSSA” από Νεάπολη Λακωνίας
Με πτήσεις της OlympicAir και της Skyexpress από Αθήνα.


Τα μονοπάτια των Κυθήρων:
Το Πάσχα είναι η καλύτερη εποχή για να απολαύσει κανείς το περπάτημα σε ένα από τα υπέροχα σηματοδοτημένα μονοπάτια των Κυθήρων.
Ανακαλύψτε τα μέσα από το επίσημο site τους www.kytherahiking.com


Διαμονή στο νησί:

Το Πάσχα στα Κύθηρα θα βρείτε πολλά όμορφα καταλύματα, τα οποία προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες πραγματικής Ελληνικής φιλοξενίας.
Αναζητήστε τα στα δημοφιλή sites των Κυθήρων.


Εκδηλώσεις και δρώμενα:

Τις ημέρες του Πάσχα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα οργανωμένα από το Δήμο Κυθήρων, τους φορείς του νησιού, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές επιχειρήσεις.

απολαύστε ένα υπέροχο Πάσχα

Το Πάσχα στα Κύθηρα είναι ξεχωριστό όπως άλλωστε ξεχωριστό είναι και το ίδιο το νησί.
Τη Μεγάλη Παρασκευή επισκεφτείτε την πρωτεύουσα των Κυθήρων, τη Χώρα, για να ακολουθήσετε τον επιτάφιο που περιφέρεται στα χέρια κατοίκων στα στενά σοκάκια της, με τη συνοδεία επισκεπτών και κατοίκων του νησιού.
Τα σπίτια και τα μαγαζιά της Χώρας έχουν ανοιχτές τις πόρτες και στην είσοδο τους υπάρχει μία άγια εικόνα και ένα θυμιατό για να πάρουν την ευλογία από πέρασμα του επιταφίου.

Μια ακόμα όμορφη πρόταση είναι ο επιτάφιος στον Αβλέμονα, (παραθαλάσσιο χωριό), που περιφέρεται στο χωριό και οι κάτοικοι έχουν φωτίσει με φλεγόμενα τενεκεδάκια κάθε σημείο του γραφικού χωριού. Εδώ το στοιχείο της θάλασσας βασιλεύει μέσα από την αντανάκλαση που βγάζουν τα καιγόμενα τενεκεδάκια στην επιφάνειά της.

Την Ανάσταση το βράδυ διαλέξτε μια από τις μικρές εκκλησιές των χωριών που προσφέρουν μια πιο αυθεντική αίσθηση της θρησκευτικής γιορτής, καθώς και το γνωστό έθιμο των πυροτεχνημάτων.
Την Κυριακή του Πάσχα, στην Αγία Πελαγία μπορείτε να συμμετέχετε στο μεγάλο γλέντι που ετοιμάζουν οι κάτοικοι, με τοπικές λιχουδιές και πολλά αρνιά που ψήνουν στην παραλία υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσική από ντόπιους μουσικούς.

Ένα ακόμα ξεχωριστό τοπικό θρησκευτικό έθιμο είναι η «γύρα» της ιερής εικόνας της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, που ξεκινάει τη Δευτέρα του Πάσχα από το μητροπολιτικό ναό της Χώρας, όπου φιλοξενείται από την Κυριακή της Ορθοδοξίας μέχρι την Ανάσταση, και περιφέρεται τις επόμενες ημέρες στα χωριά του νησιού και επιστρέφει στο μοναστήρι. Είναι ένα από τα παλαιότερα έθιμα του νησιού.

Links που σας ενδιαφέρουν

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

του Δήμου Κυθήρων

KYTHERA HIKING

Σελίδα πεζοπορικού τουρισμού

I LOVE KYTHERA

Φωτογραφικό άλμπουμ Κυθήρων

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ανακαλύψτε κρυμμένες γωνιές του νησιού

ΑΥΛΑΙΜΩΝΑΣ

Σελίδα των επαγγελματιών της περιοχής

ΚΑΨΑΛΙ

Σελίδα των επαγγελματιών της περιοχής